Nederlands eerste dierentolk Birgitta van Spronsen

Bij de presentatie van het boek 'Telepathisch contact met paarden en andere dieren' van Marjanco op 9 juni bij Boekhandel Kardol te Coevorden geeft Birgitta Spronsen, Nederlands eerste dierentolk, een inleiding.

Laatstgenoemde werkt inmiddels alweer 13 jaar als dierentolk. Naast consulten geeft ze ook introductie- en vervolgcursussen in intuïtief communiceren met dieren. Marjanco heeft haar training bij Birgitta gevolgd en werd door haar geïnspireerd tot het schrijven van haar boek.

Sinds haar kindertijd heeft ze al een bijzondere band met dieren. Ze nam wel eens stiekem een zieke vogel mee naar huis, om er dan al gauw achter te komen dat niet zo makkelijk is om het doodzieke beestje beter te maken. Van haar ouders kreeg ze toen ze twaalf jaar was een verzorgpaard, dat volgens de manege zo agressief was dat het niet meer hanteerbaar was. Maar voor Birgitta was dit paard het fijnste paard dat ze zich maar wensen kon.

Dieren en Birgitta bleek een onlosmakelijke combinatie en ze voelde dat ze iets  met haar liefde voor dieren moest doen. Ze volgde in Amerika de 'Comprehensive Training Programm Animal Communication' en de 'Heart Talk Programm' bij Carol Gurney (zij heeft sinds 1986 al meer dan 6000 'animal communicators' opgeleid). Naast communiceren met dieren leerde Birgitta ook veel over de dood en doodgaan, ethiek, vermiste dieren, bodywork en de lichamelijke conditie van het dier. Birgitta heeft ook een workshop gevolgd bij de zeer ervaren en bekwame 'animal communicator' Marta Williams (zij was vorig jaar september nog in Nederland voor een workshop).

Birgitta: 'Het enthousiasme en de liefde voor dieren van mijn cursisten motiveert mij in mijn vak. Het is heel bijzonder om iedere keer weer de prachtige resultaten van mijn cursisten te volgen. Ik ben apetrots op mijn oud-cursist Marjanco.'

In 2009 is Birgitta's audioboek 'Intuïtief communiceren met dieren' verschenen. Op deze CD legt ze uit wat telepathie precies is, hoe je het zelf in praktijk kunt brengen en waarvoor je het kunt gebruiken. Ze vindt het belangrijk dat veel mensen dit leren en zich bewust worden van het feit dát je met je dier kunt praten. Op deze manier kan er veel leed worden voorkomen en dieren zullen meer begrip ondervinden.
Dat kunnen wij alleen maar steunen. Meer informatie over Birgitta is te vinden op haar website.

Vanaf 9 juni is Birgitta's CD ook via ons verkrijgbaar! Maar tot die tijd kun je ook kans maken op een gratis exemplaar... benieuwd hoe?

Woensdag 16 Mei 2012 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.