Speciale uitgave van Yarden

'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?'

‘Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?’, ons kinderboek over doodgaan en uitvaart, is in de uitvaartbranche niet onopgemerkt gebleven! Vanuit de branche blijkt dat er veel vraag is naar voorlichting voor kinderen met betrekking tot alles dat met uitvaart te maken heeft.

Yarden Uitvaartorganisatie, een van de grootste in Nederland, heeft een speciale eigen uitgave van ons kinderboek opgenomen in hun literatuurlijst ‘Lezen over de dood’. Leden van Yarden kunnen deze speciale uitgave tegen ledenprijs aanschaffen. Mocht u lid zijn van Yarden, dan kunt u er meer over lezen in het Yarden Magazine van deze maand.

Bent u geen lid van Yarden, maar wilt u wel ‘Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?’ in huis halen? Het boek is (in de Rozhanitsa versie) ook gewoon te koop in de boekhandel, of rechtstreeks bij ons te bestellen. Wij zorgen er dan voor dat u het thuisgestuurd krijgt.

Yarden Uitvaartorganisatie blijkt overigens meer te doen dan uitvaarten verzorgen. De vrijwilligers van Yarden Vereniging organiseren allerlei activiteiten en voorlichtingsbijeenkomsten om mensen bewust(er) te maken van allerlei thema's rondom ‘de dood’ en het levenseinde. Op de website is veel informatie te vinden over alles dat met uitvaart te maken heeft. Bepaald geen droge kost, want er is veel ruimte voor persoonlijke verhalen. Bijvoorbeeld dat van een dame op leeftijd die haar doodskist al als kast in de slaapkamer heeft staan. Samen met haar kinderen heeft zij de kist beplakt met foto's van gebeurtenissen uit haar leven.

De bijeenkomsten die Yarden organiseert op het gebied van rouwverwerking zijn ook bijzonder. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rouwritueel met familieopstellingen?

Interessant en heel verrassend, vonden wij!

Woensdag 31 Oktober 2012 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.