Nieuw boek van Nanda van Gestel

Leer communiceren met je paard aan de hand van de chakra's

‘Communiceren met paarden’ is het nieuwe boek van Nanda van Gestel – van der Schel. Aan de hand van de chakra-communicatiecode, die ze zelf ontwikkeld heeft, laat ze zien hoe je op een zeer effectieve manier met paarden kunt communiceren.  Het geeft je ook gelijk inzicht in je eigen (ontwikkelings)proces. Nanda legt uit hoe je het contact en de communicatie met je paard kunt verdiepen, waarbij ze inspirerende en ontroerende praktijkvoorbeelden gebruikt.

De chakra’s
Nanda vergelijkt de chakra's met een weiland waar ze aandachtig doorheen wandelt. ‘Door goed om je heen te kijken, te observeren maar vooral door te ‘voelen’ krijg je een steeds completer beeld van het landschap. Je kunt zien of het goed is onderhouden. Je weet waar volop de zon schijnt, waar het onkruid woekert en waar de mooiste bloemen en kruiden bloeien. Maar ook waar het zwerfafval zich ophoopt en waar de giftige planten staan. De chakra-communicatiemethode is als een landkaart waarop duidelijk wordt aangegeven wat je op bepaalde plaatsen tegen kunt komen, wat het betekent en vooral wat je ermee kunt doen.’

Praktisch
Door middel van praktische tips en oefeningen krijg je een duidelijk beeld van het leven, het karakter en de emoties van het paard. ‘Belangrijk is dat je zelf emotioneel in balans en geaard bent. In het boek staat bijvoorbeeld een praktische oefening om je hartchakra te openen zodat je onbevangen en open met je paard kunt communiceren'.
Nanda werkt al vele jaren met paarden en mensen en steeds weer zag ze hoe nobel en integer de intenties van paarden zijn:  ze stellen altijd het belang van ‘hun mens’ voorop 'Paarden laten zien wat ons ware pad naar ons hart en gevoel is'.
Door haar praktische werk als paardentrainer, maakt Nanda heel makkelijk de vertaling naar de dagelijkse praktijk. In heldere taal legt ze uit hoe een getraumatiseerd paard teruggebracht kan worden naar zijn natuurlijke staat.

Nanda hoopt dat mensen mede door het lezen van 'Communiceren met paarden' hun weg hierin vinden, zodat steeds meer paarden en pony’s zich begrepen en gezien zullen voelen.

Maandag 12 November 2012 Meer nieuws

Wie zijn wij?

Rozhanitsa geeft boeken uit die een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van mens en dier. Jong als we zijn, willen we dat multimediaal doen. Niet alleen in de vorm van boeken, denk ook aan voorstellingen, animaties enz. Ook door het organiseren van workshops, clinics en events willen we informatie doorgeven die in een boek niet te vangen is.