Geld is en blijft 'een ding'

Onlangs werden we benaderd door Spaarcentje, een enthousiaste blogger. Spaarcentje schrijft over alles wat maar met 'consuminderen' te maken heeft, over hoe je bewust(er) kunt leven. Ze heeft ons boek Life Planning, de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel gelezen en daar een rake en positieve boekrecensie over geschreven. Ze 'vond het regelmatig een enorme eye-opener'.

Tamara Woensdag 20 Maart 2013 Eén reactie

2e druk 'Paarden liegen nooit'

U moest er even op wachten, maar het prachtige persoonlijke verhaal van Mark Rashid over passief leiderschap is inmiddels herdukt.

Vanaf heden is 'Paarden liegen nooit' dus gewoon weer te koop!

Tamara Woensdag 06 Maart 2013 Eén reactie

Is jouw paard al winterklaar?

Het is nu dan toch echt winter. Het leek er eerst niet op, alhoewel de eerste sneeuwvlokken een paar weken terug zelfs al zijn gevallen! Iedereen bereid zich voor op de komende wintermaanden.  Auto's worden of zijn al voorzien van winterbanden, gemeenten zorgen ervoor dat er voldoende strooizout voorradig is en ga zo maar door.

Tamara Maandag 14 Januari 2013 Geen reacties

Cool!

We hebben weer een paar mooie recensies te pakken. En wel voor 3 van onze kinderuitgaven: 'Apuni', 'Aanraken doe je zo' en 'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?'. De recensies zijn te vinden op Coolesuggesties.nl, een hele leuke en vindingrijke site voor kids.

Tamara Zondag 16 December 2012 Geen reacties

Aanvullingen 'Hoefbevangenheid'

2012-12/printscreen_1.jpgVorig jaar verscheen bij ons 'Hoefbevangenheid. Begrijpen, genezen, voorkomen' van Remco Sikkel van Zoest. Dit boek is een must voor alle paardeneigenaren, want hoefbevangenheid is een gecompliceerde aandoening en veel mensen weten niet wat het is en hoe je het kunt verhelpen.

Tamara Maandag 03 December 2012 Geen reacties

Totilas en Edward

Een aantal jaren geleden zag ik op een paardenevenement in Zwolle Edward Gal met Totilas. Ik had nog nooit zo'n fantastische combinatie gezien. Ik ben helemaal niet zo van het strakke dressuurgebeuren en kijk er altijd met zeer gemengde gevoelens naar. Maar bij dit paard met deze ruiter had ik het gevoel dat alles klopte. Ze straalden lichtheid, vrolijkheid en saamhorigheid uit. Niet lang daarna werd Totilas verkocht naar Duitsland.

Trudy Donderdag 12 Juli 2012 Eén reactie

Samen dwalen door het land van rouw

met Kinderwijz

De nieuwe Kinderwijz is verschenen. Het thema is 'rouw en verlies'. Rouwen is universeel. Iedereen, niemand uitgezonderd, krijgt vroeg of laat te maken met rouw en verlies wanneer een dierbare is overleden. Rouwen is een heel persoonlijk proces. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Er is geen goed of fout, zolang de 'achterblijver' zich er zelf maar 'goed' voelt bij wat hij/zij doet.

Rouwen doe je met je hele wezen: je denken, je voelen, je handelen. Emoties wisselen elkaar (in snel tempo) af. En lichamelijk kan het ook een aanslag zijn. Rouwen, en je verlies integreren in je leven, is keihard werken. Voor volwassenen vaak al een hele opgave, dus stel je eens voor hoe het voor een kind is? Kinderen rouwen anders dan volwassenen, omdat ze nog zo puur zijn en minder geconditioneerd dan wij.

Tamara Woensdag 11 Juli 2012 Eén reactie

Veelzeggend prentenboekje

recensie van NBD Biblion

NBD Biblion heeft ons kinderboek 'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?' positief geresenceerd:

Tamara Maandag 09 Juli 2012 Eén reactie

'Niet ik zoek het paard,...' in herdruk

2012-07/niet-ik-zoek-het-paard-het-pj.jpg Het boek is uitgebreid met een overvloed aan praktische, theoretische en psychische facetten - onmiskenbaar voor iedere ruiter en paardenliefhebber, voor welke discipline die zich ook interesseert.

En dat wisten velen, met als gevolg dat deze dikke pil 'Niet ik zoek het paard, het paard zoekt mij' van Klaus Hempfling binnen 2 jaar na verschijning uitverkocht was.

Tamara Maandag 25 Juni 2012 Geen reacties

Dankbare reacties

op 'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?'

We hebben sinds de lancering al een aantal fijne reacties ontvangen op het kinderboek 'Waarom is iedereen zo verdrietig vandaag?'. Zo liet mevrouw Kamp ons weten dat de jonge kinderen van haar overleden neef zich zorgen maakten over het feit dat pappa zo diep in de grond moest en dat hij dan allemaal zand in zijn ogen zou krijgen. Nadat opa ze het boek had voorgelezen begrepen ze veel beter waarom het lichaam van hun pappa "weg moest". En waarom hij niet thuis in de kist kon blijven staan.

Via Marcel Kalter, schrijver van het boek, kregen we een dankbare mail doorgestuurd, die we graag met jullie delen (met toestemming van de afzender).

Tamara Donderdag 24 Mei 2012 Eén reactie